Jessica Yogalärare

Jessica har undervisat i yoga och meditation under många år och följt flera av de stora läromästarna inom indisk yogatradition. Hon är van att leda sina yogaelever för att just han eller hon skall kunna utvecklas på sin väg inom yogan.

Den yogatradition som Jessica förmedlar är Raja Yoga, Kungarnas Yoga, vilken baserar sig på Patanjalis 8 nivåer (Ashtanga) där man använder sig av olika metoder (yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) för att till slut nå upplysning och en naturlig frigörelse av kundalini.

Under årens lopp har det blivit många yoga- och meditationsretreat, vilka givit Jessica en stor erfarenhet och intensiva upplevelser, vilka idag hjälper henne att leda sina elever att fördjupa sina kunskaper och avancera på deras väg inom yogan och meditationen. Hon har alltid vänt sig till de största Mästarna inom alla de traditioner hon följt. Hennes läromästare har personligen rådgivit henne under alla dessa år, vilket gör källan väldigt gedigen.

Jessica är född i Sverige men bor sedan 30 år tillbaka i Italien. Under tidigt 90-tal började hon studera och sedermera undervisa i Yoga och Meditation, och har framförallt följt Mästare som Shri Krishnamacharya genom hans son, T.K.V. Desikachar, och Marioji Attombri (Sri Raja Guru Yoga Lahari) inom den indiska Yogatraditionen. Marioji är också en Mästare inom Sufi traditionen. Hon har djupgående studerat Yoga Sutra av Patanjali och Vedisk sång. Jessica har också organiserat många, stora meditationsretreat, som Kalachakra Firenze 2007, med Hans Helighet Sakya Trizin och många andra Mästare från olika traditioner.

Hon har även studerat och praktiserat intensivt inom buddhismen, först med Mästaren Thich Nhat Hanh, inom den Vietnamesiska Zen-traditionen, för att senare fördjupa sig i den tantriska buddhismen från Tibet, där hon mött sin Rot-Guru Hans Helighet Sakya Trizin från Sakyapa skolan. Under de senaste åren har hon gått i skola hos den siberianska schamanskan Nadia Stepanova, som är alla siberianska/mongoliska schamaners överhuvud. 2003 startade Jessica ett buddhistiskt center i Sakyatraditionen, direkt under H.H. Sakya Trizins ledning.

Att meditera när Jessica spelar på Kristallskålar är en mäktig och vacker upplevelse. De rena vackra tonerna hjälper din inre helning och inbjuder till meditation. Hon spelar dem gärna som hjälpmedel i sina kurser och vid speciella tillfällen.

Jessica undervisar, förutom i Yoga och Meditation, även i Astrologi, vilket hon själv började studera redan på 80-talet för läromästare som Noel Tyl, Jeff Green, Tad Man, Cesare Bartalesi m.fl. Hon har skrivit om astrologi i flera italienska tidskrifter, och utför konsultationer och ställer horoskop.

Du som är intresserad av bekväma yogakläder kan gå in på www.bindu.it
Bindu är ett företag som Jessica startat och som producerar vackra yogakläder och accessoarer, i naturliga material som bomull, ylle och silke. De har “växt fram” som ett uttryck för det inre tillstånd vi kan uppnå genom yogan, och som svaret på ett behov att klä sig bekvämt och samtidigt i vackra färger och material som kan lyfta upp vårt sinne och humör till en högre vibration av medvetenhet. Kläderna produceras i Indien och en del av vinsten går till skapandet av skolor för barn från Calcuttas slumområden.

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...