Välkommen till VIA ANIMA

VÅRA FÖRSTA RESOR GÅR TILL DET VACKRA TOSCANA!

Högt belägen på en av kullarna i ett av Italiens vackraste lanskap ligger kursgården I Tre Santi, vilket betyder de tre helgonen. Utsikten är så hänförande vacker att man får nypa sig i skinnet för att förstå att det är på riktigt. Denna yogavecka är upplagd för att passa såväl nybörjare som de mer vana yogautövarna

Cirka fem mil sydväst om kursgården finner du i ditt blickfång San Gimignano, som tornar upp sig i all sin stolthet. Ett vackrare ställe att utöva yoga på får man leta efter. Här finner man ett lugn inombords och vi kan lova många vackra soluppgångar och solnedgångar.

Vår yogainstruktör, Jessica Mårtensson, är en karismatisk och mycket varm person som kommer att ta väl hand om dig och guida dig genom yogans alla övningar under hela veckan. Jessica är svenska och bor i Toscana sedan 30 år tillbaka och undervisar i Raja Yoga. Jessica har en lång erfarenhet av undervisning i yoga och meditation. Hon har följt flera stora mästare inom den indiska yogatraditionen och djupgående studerat Yoga Sutra av Patanjali och Vedisk sång.

Raja Yoga, Kungarnas Yoga, baserar sig på Patanjalis 8 nivåer (Ashtanga) där man använder sig av olika metoder(yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) för att till slut nå upplysning och en naturlig frigörelse av kundalini.

Dagarna börjar med en meditation i arla morgonstund för att ta vara på dagens första energi, sen intar vi frukost för att stärka oss inför dagens yogalektion som varar fram till lunch. Under eftermiddagarna finns möjligheter att njuta av omgivningarna, slappna av en stund vid poolen, boka in en massage eller åka på en kortare utflykt. Kvällarna avslutas med meditation efter en god middag.

Efter frukost på onsdagen kommer en transfer och hämtar oss för en dag i Florens. Då vi har ett gediget yogaprogram övriga dagar tror vi att du uppskattar att insupa Florens en dag på egenhand. Vi kommer naturligtvis att tipsa om sevärdheter och guldkorn i denna underbara stad som är ett enda stort museum. Ett tips är att boka Uffizierna, Florens mest kända konstmuseum, redan hemifrån för att slippa köerna.

Fredagen kommer att bli något intensivare med yogaövningar under hela dagen, som avslutas med en vacker meditationskväll till renande toner från Jessicas spel på Kristallskålar.
Under dessa dagar kommer det även finnas möjlighet att ha enskilda samtal med Jessica.

Med stor omsorg har vi valt ut kursgården, I Tre Santi, vars vackra struktur smälter in i det toscanska landskapet. Grundarna till kursgården har varit mycket måna om att allt skall skapas så naturligt som möjligt, allt ifrån val av färg på huset, till inredning och trädgårdens formgivning, till den saltvattenfyllda poolen. Kursgården strålar av omtanke och värme och Adriana och Paula pysslar om oss och ser till att vi trivs och har allt vi behöver. All mat tillagas av dem själva och är i huvudsak vegetarisk och smaksätts med kryddor från den egna kryddträdgården.
OBS! I samband med bokning av resan vill vi gärna att du meddelar eventuella allergier för att Adriana och Paula skall kunna anpassa maten till dig

Boendet består av 2, 3, och 4 bädds rum. Som deltagare i yogakursen kommer du att få dela rum med någon av dina kurskamrater, ett utmärkt tillfälle till nya kontakter och vänskaper som kan komma att vara längre än resans sju dagar. Kanske en yogakompis att resa med framöver? Önskemål om boendelösningar kommer att tillmötesgås så långt som är möjligt.

Att tänka på!
Ha med dig bekväma kläder, en matta, en kudde att sitta på och en stor schal eller filt.

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...