Frötuna 19 – 21 April 2013

 YOGA/BUDDHA – möte med mig själv, äntligen…
Att närma sig ett Buddistiskt förhållningssätt till livet och Raja Yoga.

Tara Verde

Vi kan inte alltid bestämma om händelserna i vårt liv, men vi kan besluta oss för att må bra, vad som än händer. Yoga traditionen och den buddistiska läran har utvecklat utmärkta system för att nära och bli medvetna(mindfulness) om vårt sinnes olika fallgropar och vanor, metoder för att nå en inre balans, som sedan smittar av sig till vårt liv och relationer. Dessa synsett har nu blivit mycket populära och aktuella och används som inspirationskälla av dagens psykologer och psykoterapeuter. Men här talar vi inte om att få hjälp, utan att ta oss an metoder till självförverkligande så att vi äntligen kan skapa våra liv i överensstämmelse med vår personliga läggning, så att vi får kraft och blir strålande, balanserade och glädjespridande människor.

Detta kommer att vara en helg där vi närmar oss vårt innersta genom olika yogiska övningar, vi arbetar med asanas(rörelser och positioner) för att skapa en fysisk och psykisk balans. Vi utvecklar en intim relation med vår andning och prana (livs kraften). Vi mediterar för att rensa upp vårt sinnes ”vindsskrymslen”. Så att vi finner frid och glädje.

Enligt den yogiska filosofin, bärs våra mentala aktiviteter fram genom prana. Om prana cikulerar fritt, skapas klarhet och lustfylldhet. Denna lustfylldhet är en av de viktigaste sidorna inom yogan och den buddistiska läran. Den blir såsmåningom en naturlig del av vår tillvaro.

Under helgen kommer vi att ta vara på morgontimmarna med Meditation i Orangeriet innan vi intar en god och hälsosam frukost. Sedan tar vi oss an vår kropp, genom ett program av rörelser som är väl avpassade till den nivå vi än befinner oss på, därefter blir det avslappningsmeditation Yoga Nidra, där vi får vistas i vår inre sfär.

Efter en kort paus lär vi oss om den yogiska filosofin, vi kommer att närma oss Yoga Sutra av Patanjali och få ta del av den buddhistiska mindfulness-tanken.

På eftermiddagen blir det Walking Meditation i Frötunas underbara park, och det blir möjligt för privata samtal med Jessica.

Meditation är en metod, det finns tusentals olika sätt att meditera, därför har vi behov av vägledning för att kunna förkovra oss. Vi kommer att ta oss tid för att förstå och finna medel som kan förbättra vår inre klarhet och djupa vision.

Kvällen avslutas med Meditation i Orangeriet, tystnad och lugn innan natten tar över.

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...