Yoga-Retreat på Sardinien Juli 2016

Att närma sig det heliga feminina

YOGA-RETREAT PÅ SARDINIEN-hjärtat av det neolitiska Europa

18 – 24 juli 2016

med Jessica Mårtensson

domus de janis s'Inbcantu nuraghi prova

Ett yoga och meditations-retreat bland de mest antika och magiska templen som man idag kan finna på vår europeiska kontinent. Gudomligt vackra platser, dolda för indiskreta blickar av en vild och ibland karg vegetation. Tempel och votiv platser skulpterade direkt i den ljusa graniten av händer som arbetade för 4-7000 år sedan. Dessa platser, skapade för antika moderritualer, som hyllade jorden, befruktningen, det intimt feminina, i sökandet efter en närhet och styrka ur dess uråldriga välvda buk.

Vi kommer att vara i Uri, en liten by som befinner sig mitt bland Nurager*, Domus de Janas*, heliga brunnar, giganternas gravar och dolmen (man finner tusentals av dem här!).

Vi kommer att besöka dessa heliga, starka, platser. Där kommer vi att spela med kristall-skålarnas rena klang. Där kommer vi att meditera med tystnaden som omger oss, med klangen av kristallerna, för att hedra Moder Jord och det feminina inom oss. Vi kommer att sitta i stillheten under himlavalvets stjärnor i intim kontakt med Fader Himmel och vårt djupa manliga jag.

Vi befinner oss inte långt ifrån ett turkost skimmrande hav, med vatten klart som kristall. Här kan vi ta ett dopp från de vita klipporna eller från de lugna och ödsliga stränderna.

Detta är tänkt som ett semester-retreat, där upptäckten av vissa  av Sardiniens kraftfulla platser, står på programmet, medan vi samtidigt är på upptäckt inom oss själva, levande, i dess tusenåriga blick. På så sätt blir vi som väktare av forna tiders skatter, såsom vi också varje dag vakar över, dessa våra djupt liggande rikedomar, dolda av ett hetsigt tidevarv, denna stressfyllda tillvaro i vilken vi befinner oss.

Här, på denna ö, under denna vecka, kommer vi a skönja vår intima samhörighet med de antika mysterier som följer oss på vägen, vi vandrar i tystnad, vi mediterar och praktiserar Yoga mitt i naturen.

För att nå dessa gömda smultronställen, låter vi oss guidas av invånare från orten , de kan dessa stigar som vore de deras egna fickor och de kan berätta om historien bakom platserna vi besöker, för att få veta mer. Det kommer att vara en  upptäcksresa, inte utan överraskningar, men framförallt kommer vi att ta kontakt med de energier som karaktäriserar dessa kraftfulla platser i samklang med vårt djupa inre Jag.

Domus de Janas S'Incantu

Retreatet börjar måndag 18 juli på eftermiddagen, vid 17.00-tiden, så ni har tid att komma fram och installera er i era rum. Vi bor på en gård på landet. Söndag den 24 juli blir det en morgon-ceremoni som avslutning av retreatet.

Under veckan kommer vi att göra 3 exkursioner till olika ”kraft-platser”, framförallt i närheten av Uri och Sassari. Vi kommer att ha tid att praktisera och meditera på de utvalda ställena, men också under hela retreat-veckan som vi är tillsammans. Vi kommer också att ha någon dag för relax vid havet.

Dolmen e luna

Detta Retreat har som tema det ”heliga feminina” som vi kan finna inom oss på ett så intimt och djupt plan. Vi kommer att beröra denna del av oss genom yogiska övningar, genom den inre tystnaden, genom vår förbindelse med den kvinnliga arketypen inom oss.

Dessa antika platser, som är djupt rotade i ett folks matriarkaliska kultur, ger oss en glimt av denna dimension, som är nästan helt försvunnen i vår nutida kultur.

Låt oss anamma denna kvalitet, för att skapa balans inom oss och upptäcka denna djupa källa  inhyst i jordens välvda buk. Låt oss inspireras av dessa antika folkslag, som har mycket att säga oss genom det de lämnat efter sig.

*  Nurag: en slags stenkonstruktion i cylindrisk form som man kan finna över hela Sardinien

* Domus de Janas: är prehistoriska gravplatser som utgörs av gravar helt skulpterade i de typiska stenformationerna på Sardinien.

 nuraghe 11

Transport:

Det finns många flyg som går från Pisa till Alghero på Sardinien, men från Sverige kan man kanske finna direktflyg. Från Alghero tar det cirka 30 min. för att komma till Uri. Hur ni sedan kommer fram till vår gård, beslutar vi tillsammans för att få det att fungera på bästa sätt. Det går direktbussar till Uri från Alghero. Hör av er när ni har beställt biljetter så kan vi besluta hur vi ska gå till väga. Beroende på antal deltagare kommer jag att hyra en bil för våra utflykter.

Boende:

Vi kommer att bo på en gård på landet med kök, de flesta måltiderna kommer att vi att laga till själva. Låt mig veta om ni vill ha ett enkel rum, detta kan öka kostnaden något.

Kostnad:

För 6 nätter, (utan måltider), tre utflykter med guide och hyrbil är kostnaden 675 €, kostnaden kan sjunka beroende på antalet deltagare. Maximum är 15 personer. Flygbiljetterna är inte medräknade.

Sista anmälningsdag: 30 juni, för att boka er plats. Vid bokning betalas en anmälningsavgift på 150 €.

Kontakt och anmälan till retreatet:

Jessicas email: info@associazionesoleluna.it

tel: 0039 0571659063 mobil: 0039 335482485  www.jessicamartensson.com  FB “Jessica Martensson Activities/Attività” eller FB Grupp “Sangha Soleluna”.

_BNC1032

 

 

 

Annunci