RAJA YOGA – Kungarnas Yoga

RAJA YOGA KUNGARNAS YOGA

“Yoga är en perfekt strukturerad och integrerad världssyn som strävar efter en transformation av människan, från dess nuvarande oslipade form till en perfekt form… man kan säja att Yoga strävar efter frihet från naturen, vilket inkluderar friheten från människans natur, dess flykt består i att höja sig över mänskligheten och kosmos, mot det rena varandet.” Ravi Ravinda “Yoga the Royal Path to Freedom”

Raja Yoga eller Klassisk Yoga har beskrivits av många mästare, men grundstenen i den Klassiska Yogan anses ha lagts av Patanjali (för ca. 2000 år sedan), som med sina Yoga Sutra har lyckats sammanfatta Yogan som ett system med olika metoder för att uppnå den högsta potentialen av mänskligt uttryck, samadhi.
Patanjali beskriver de åtta nivåernas yoga, astangha yoga, som de olika stadier man passerar för att till slut nå exstasen i samadhi.

Under vår yogavecka kommer vi att praktisera yogan genom asanas (fysisk exsercis) och pranayama (andningsövningar), vi kommer att närma oss yogans etik genom yama (respekt för omgivningen) och niyama (respekt för oss själva). Pratyahara (kontroll av våra sinnen) kommer att förklaras så att eventuella missförstånd kan klaras ut. Till sist kommer vi att närma oss meditationen genom dharana (konscentration), dhyana (meditation) och samadhi (exstas). Patanjali har beskrivit dessa åtta nivåer på ett sätt, så att olika typer av människor ska kunna förstå och praktisera på det mest effektiva sätt för just henne/honom.

Vi kommer att tränga djupare in i vårt subtila energisystem, börja känna och kontakta de 7 viktigaste chakrorna längs med ryggmärgen, för ett naturligt uppvaknande av vår Kundalini och en rening av våra nadi (subtila kanaler).
Varje morgon blir det meditation för de som vill gå upp tidigt och ta till sig de första solstrålarna, gryningens lugna och klara atmosfär. En bra början på dagen innan frukost intas.

Deltagarna under denna vecka kan vara både nybörjare och erfarna yogapraktikanter, Jessica kommer att leda er med van hand och finnas till hands för att hjälpa och förklara, så att alla kan ta med sig hem något värdefullt och berikande, för sina vidare studier inom denna oerhört rika tradition.

I denna lugna och vackra miljö kommer dagarna att genomsyras av praktik och teori, moment av avslappning och moment av aktivt deltagande, med en intention av att kunna ta med oss något värdefullt hem, något att använda oss av även i våra dagliga liv.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...